UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни били по Сумщині з гармат, мінометів та FPV-дронами, загинув мирний житель – ОВА

Найінтенсивніших обстрілів зазнала Білопільська громада, на яку припала третина всіх ударів.

Вчора, 16 лютого, у Великописарівській громаді Сумщини внаслідок російського обстрілу загинув місцевий житель. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Тут кажуть, що цю громаду росіяни обстріляли з мінометів (34 вибухи) та артилерії (21 вибух), скинули на її територію чотири гранати з БпЛА, а також атакували її FPV-дроном.

Загалом же станом на 21.00 16 лютого росіяни обстріляли прикордоння Сумської області 47 разів. Тут було зафіксовано 237 вибухів. Обстрілів зазнали дев’ять громад регіону.

Читайте також: Обстріли Харківщини: росіяни вбили трьох людей, ще двох — поранили

Найінтенсивніше росіяни обстріляли Білопільську громаду. По ній били з артилерії (20 вибухів), гранатометів (16 вибухів), мінометів (40 вибухів), позатим її атакували трьома FPV-дронами.

Чотири рази FPV-дронами вдарили по Есманьській громаді. Її також обстріляли з гармат (18 вибухів) та міномету (1 вибух).

Читайте також: РФ обстріляла Херсонщину з артилерії, мінометів, РСЗВ та БПЛА: загинула людина

У Хотінській громаді зафіксовано артобстріли з САУ (26 вибухів) та обстріли з мінометів (7 вибухів). По Краснопільській громаді ворог бив з артилерії (4 вибухи).

Мінометних обстрілів зазнали Шалигинська, Середино-Будська, Новослобідська та Юнаківська громади.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 17 лютого у Херсоні пролунали вибухи через артобстріл, у Краматорському районі Донеччини – через атаку тактичною авіацією.