UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни беруть Вовчанськ в оточення – BILD

Однак українська артилерія дещо зупинила темпи наступу ворога. 

Російські війська увійшли до північної частини Вовчанська на Харківщині, закріпились у північній частині міста  та обходять його зі сходу, заявив  експерта з аналізу відкритих даних німецького видання BILD Юліана Рьопке.

За його словами, зараз бої йдуть точаться в районі Вовчанського м'ясокомбінату. Опір їм чинять у тому числі «Легіон “Свобода Росії”» та «Російський добровольчий корпус».

«Наступаючі російські війська намагаються обійти місто за 4 км на схід. Там їм вдалося перерізати дорогу з Вовчанська до Тихого», - вказує Рьопке.

Він зазначив, що темп просування російських військ дещо знизились, особливо після того, як  ЗСУ вдарили по окупантах артилерії – РСЗВ «Град», БТР-82А та БМП CV-90.

Водночас на околицях Вовчанська російські окупанти вже захопили села Плетенівка, Огірцеве, Гатище та Бугроватка.

У той же час нападники продовжують  просуватись на захід від села Липці. Там їм вдалося взяти села Стрілеча, Красне, Пильна, Борисівка, а також увійти до Лук'янців та Глибокого. Рьопке зазначає, що на цьому напрямі російські війська наступають однією піхотою практично без техніки, що знижує швидкість їхнього просування.

Читайте також: Росія незабаром почне нову атаку. Цього разу на Сумщині – Буданов

Вранці у середу начальник патрульної поліції Вовчанська Олексій Харківський заявив, що ситуація у Вовчанську вкрай складна – окупанти займають позиції на вулицях міста.

Вранці у середу Генштаб ЗСУ повідомив, що поблизу села Лук'янці та міста Вовчанськ на Харківщині українські військові «провели маневр та перемістилися на вигідніші позиції».  На разі російські війська намагаються закріпитися на північних околицях Вовчанська та великою кількістю піхоти штурмують місто.