UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни беруть в оточення значну територію на межі двох принципових напрямків

На курахівському напрямку росіяни суттєво просунулися в районі кількох населених пунктів

В Донецькій області на курахівському напрямку росіяни суттєво просунулися в районі кількох населених пунктів, намагаючись оточити українські підрозділи на захід від Невельського. Про це повідомив у Telegram військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що росіяни просунулися на 1 км в Українську та ще на 500 м в районі міста – «З Українська наш гарнізон поступово витискають, на жаль»

Крім того оглядач констатує, що ворог просунувся на 600 м у напрямку та в районі Гострого та на 200 м у бік Максимільянівки.

Читайте також: ЗСУ відбили 32 атаки на курахівському напрямку

Що до Гострого, то просування росіян зафіксоване там, де напередодні,12 вересня, вони «пішли колоною у банзай-атаку з кількома десятками одиниць техніки».

«Стабілізаційні заходи тривають, але ворог зміг зачепитися за село, тому ту банзай-атаку можна назвати частково успішною, на жаль», - каже Мирошников.

Він вважає, що ворог розпочав нову хвилю атак у бік Курахівки, щоб замкнути кліщі навколо пустот Невельського, а також відрізати лінію Українськ-Гірник від хоч якоїсь логістики.

курахівський1209.jpg (35 KB)

Складною вважає ситуацію на курахівському напрямку і Генеральний штаб ЗСУ. У своєму вечірньому зведенні він повідомляє, що ворог тут 35 разів атакував наші позиції поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Найбільшу активність проявляв у районі Костянтинівки та Українська. Українські воїни відбили 30 атак, п’ять боєзіткнень станом на 22.00 13 вересня все ще тривали.

Ще раніше ситуація в Українську була названа «близькою до катастрофічної».