UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували всі гідроелектростанції в Україні — "Укргідроенерго"

Одну ГЕС знищено повністю, інші — у процесі відновлення.

Генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону повідомив, що станом на сьогодні в Україні немає жодної гідроелектростанції, по якій російські війська не завдали б удару.

Він повідомив, що Каховську ГЕС було повністю знищено, а ДніпроГЕС зазнала суттєвих пошкоджень. Інші гідроелектростанції нині перебувають на стадії відновлення після російських атак.

Читайте також: Науковець: Повне знищення Київської ГЕС — це з галузі фантастики. Але її можна тимчасово вивести з ладу

"Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання складно, тому що як не кожен тиждень, то кожен місяць постійно здійснюються ракетні удари. Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко", - наголошує гендиректор.

Сирота заявив, що близько 40% генерації нині втрачено гідроелектростанціями.

Росіяни під час масованої ракетної атаки 26 серпня намагалися поцілити в Київську ГЕС. На щастя, вона не зазнала критичних пошкоджень. Професор Інституту радіоактивності навколишнього середовища Фукусімського університету Марк Железняк спрогнозував, які можуть бути наслідки в разі руйнування Київської гідроелектростанції.