UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру у восьми областях України

Енергетики досі відновлюють живлення в Донецькій області. 

Армія РФ продовжує обстрілювати енергетичні об'єкти на території нашої країни. Лише за останню добу росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в Херсонській, Сумській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях, інформує Міністерство енергетики в Telegram.

У Полтавській області внаслідок обстрілів спалахнула низова пожежа та вимикалася повітряна лінія. У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалися підстанції, без електроенергії залишилися шахта та побутові споживачі. На момент відключення світла в шахті знаходилося 89 гірників. Їх вдалося вивести на поверхню. В області частково відновлено живлення.

Читайте також: Вночі російські війська атакували енергетику Сумщини, понад 280 тисяч абонентів без світла

У Сумській області окупанти обстріляли підстанцію, там спалахнула пожежа.

Українці, які розслабилися після декількох тижнів "цілодобового світла" та заспокійливих меседжів влади, зненацька відчули й підступність ворога, й вразливість систем життєзабезпечення. Знову думаємо про те, що буде, коли настане зима, та як узагалі її пережити. Як працює енергосистема, де її слабкі місця та як цьому зарадити, — пише в статті "Чи переживе зиму українська енергетична система?" директор Інституту міста Олександр Сергієнко.