UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київській та Житомирській областях пролунали вибухи - росіяни атакували Україну ракетами

Повітряна тривога тривала близько години.

Сьогодні, 23 червня, близько 4.40, повітряна тривога стрімко охопила Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську області.

"Крилата ракета в бік Вознесенська!" - сповістив о 4.39 паблік "Николаевский Ванёк".

Вже за кілька хвилин тривога поширилася на Кіровоградську, Черкаську та Вінницьку області.

О 4.44 паблік monitor повідомив про крилату ракету курсом на Кіровоградщину.

"Керована авіаційна ракета типу "Калібр" з півдня через Миколаївщину в напрямку Кіровоградської області!", - повідомило ще за мить Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Росіяни атакували Україну крилатими ракетами та авіабомбами, у Кропивницькому та Кривому Розі пролунали вибухи

"Полетіла через Кіровоградську область курсом північним, загроза для Черкаської та Київської областей" поінформував о 4.48 "Николаевский Ванёк".

О 4.52 повітряну тривогу оголосили у Києві та столичному регіоні.

"УВАГА! У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!" - закликала Київська міська державна адміністрація.

"Крилаті ракети у північно-західній частині Кіровоградщини заходять у Черкаську область, вектор руху на Білу Церкву", - повідомили повітряні Сили о 4.55.

Близько п′ятої години ранку повітряна тривога поширилася на західні регіони України. 

alerts_map_ua_23-06-2024_05_02_20.png (1011 KB)

"Хмельницький, Волинь, Тернопіль, Рівне та інші - тривоги превентивні поки. Ракети тримають курс на Київщину", - змалював поточну ситуацію моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар" і подав приблизний вектор крилатих ракет "Калібр" станом на п′яту ранку.

чтр.jpg (155 KB)

"Кияни, вибухи що ви чуєте - робота ППО по цілям", - заспокоїв "Чому тривога | Радар" мешканців столиці і повідомив, що ракети вже залетіли на Житомирщину: "Гучно на Житомирщині. Збивають."

О 5.28 пабліки сповістили про дорозвідку. Близько 5.40 повітряну тривогу по областях розпочали скасовувати. Повітряні Сили дали відбій ракетної небезпеки.

Раніше повідомлялося, що вчора 22 червня росіяни скинули чотири авіабомби "УМПБ Д-30" по цивільній інфраструктурі Харкова. Три мирних жителя загинули, 56 отримали поранення.