UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували схід України балістичними ракетами, у Донецькій області пролунали вибухи

Повітряна тривога тривала близько півгодини.

Сьогодні, 5 грудня, у 0.58 Командування Повітряних Сил повідомило у Telegram про ракетну небезпеку для Харківської Дніпропетровської та Запорізької областей. Повітряна тривога стрімко охопила східні області України, поширившись і на Донеччину.

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко попередив про загрозу використання балістичного озброєння, у тому числі для Запорізької області та міста Запоріжжя.

Читайте також: Війська РФ завдали ударів по Запорізькій області: є загибла та четверо поранених

Близько першої години ночі місцеві пабліки повідомили про вибухи у Покровському районі Донецької області. Телеграм-канал "Николаевский Ванёк" припустив, що Донеччину обстрілюють ракетами С-300.

Водночас пабліки попереджають про загрозу ворожих БПЛА для Криворізького району Дніпропетровщини. Ворог атакує Україну безпілотниками від 20.30 4 грудня. Повітряна тривога через комбіновану повітряну атаку станом на цей час охопила дев′ять областей України.

alerts_map_ua_05-12-2023_01_13_48.png (1007 KB)

О 1.28 Повітряні Сили дали відбій ракетної загрози для східних областей України. Повітряна тривога тут тривала близько півгодини. Про наслідки цієї ракетної атаки дізнаємося з офіційних джерел.

Раніше речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що росіяни почали відновлювати свій стратегічний запас ракет.