UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі пролунав вибух, росіяни атакували ракетами південь України

У Миколаївській та Одеській областях оголосили повітряну тривогу.

Сьогодні, 9 червня, близько п′ятої години ранку на Миколаївщині оголосили повітряну тривогу.

"Миколаївська область - ракетна небезпека!", - повідомило у Telegram Командування Повітряних Сил ЗСУ, за хвилину сповістило про таку ж загрозу для Одеської області . Тут також пролунала сирена. Майже одночасно в Одесі пролунав вибух.

Читайте також: Нові групи "шахедів" в акваторії Чорного моря летять у напрямку Одеси, на Одещині пролунали вибухи

"Був пуск однієї крилатої ракети і її було знищено в Одеському районі", - повідомив о 5.06 паблік "Новости Одесса | Одеса".

О 5.10 повітряна тривога поширилась на Херсонську область.

Станом на цей час повітряна тривога зберігається також у Запорізькій та Донецькій областях, де її оголосили раніше через активність ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку та загрозу застосування авіаційних засобів ураження.

alerts_map_ua_09-06-2024_05_14_03.png (977 KB)

О 5.25 повітряну тривогу на Одещині скасували. Вона тут тривала близько 25-ти хвилин. У Херсонській та Миколаївській областях тривога зберігалася до 6.06, тобто - близько години. Раніше відбій пролунав у Запорізькій та Донецькій областях. Тож станом на цей час небо над усією Україною - чисте.

Раніше повідомлялося, що вчора, 8 червня, росіяни скинули дві керовані авіаційні бомби на село Хотімля Харківської області, одна людина загинула, ще одну місцеву жительку доправили до лікарні.