UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували Київ балістикою та "шахедами" - у КМВА зауважили певну закономірність таких ударів

Усі повітряні цілі були збиті за межами столиці.

Сьогодні вранці, 18 серпня, приблизно о 05:00 ворог вдарив балістичними ракетами по Києву. Про це повідомила у Telegram Київська міська військова адміністрація. 

"Це вже третій обстріл балістикою столиці у серпні з чітким інтервалом у шість днів між кожною атакою!" - зауважили у КМВА. Тут кажуть, що сьогоднішній удар, за попередніми даними, був практично ідентичний двом попереднім. За інформацією, яка перевіряється, рашисти знову, втретє поспіль, скоріше за все застосували північнокорейські балістичні ракети типу KN-23. І знову сили та засоби нашої протиповітряної оборони не дозволили ворогу досягнути своє мети і уразити Київ.

За попередніми даними балістичні ракети були збиті на підльоті до столиці. 

Крім того, практично одночасно з балістикою, в бік Києва заходило кілька ударних БпЛА ворога. Але наші воїни ППО завчасно зробити так, щоб кияни не чули навіть звуків бойової роботи. Всі дрони противника були знищенні далеко за межами міста.

Станом на цю хвилину в Києві не зафіксовано руйнувань, інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 18 серпня, близько п′ятої години ранку у Києві пролунав вибух. Сталося це відразу після того, як оголосили повітряну тривогу, повязану з фіксацією швидкісної цілі в бік столиці.