UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакують Харківщину КАБами, які виготовили менше місяця тому

Виробництво цих бомб відбувається "з коліс".

Російські війська у Харківській області використовують керовані авіабомби, виготовлені менше ніж місяць тому, що може свідчити про вичерпання старих запасів озброєння.

Про це заявив речник Оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в етері національного телемарафону.

Читайте також: Російська армія вдарила КАБами по багатоповерхівках у Костянтинівці: у своєму помешканні загинула жінка

За його словами, противник не припиняє використовувати тактичну авіацію, а інтенсивність застосування керованих авіабомб свідчить про те, що виробництво цих боєприпасів відбувається буквально "з коліс". Саранцев зазначив, що є підтвердження того, що бомби, виготовлені у вересні, вже використовуються на фронті.

"Ми отримали інформацію, що російські війська застосовують авіабомби, які були виготовлені кілька днів тому. Фактично у вересні їх виготовили, і вони вже на полі бою", ‒ сказав він.

Читайте також: З’явилося відео удару російського КАБу по дорозі у центрі Харкова

Саранцев також додав, що на Харківщині наразі не спостерігається значного зосередження російських сил на кордоні з Україною. Російські війська використовують підрозділи, які розгорнули раніше, за винятком невеликої кількості сил, котрі перекинули на курський напрямок.

"Що стосується сил і засобів, які зараз задіяні противником, їх достатньо для проведення внутрішньої ротації. Крім того, спостерігається невелике підсилення інженерними підрозділами на окремих ділянках фронту та поповнення підрозділів, що займаються безпілотниками", ‒ підсумував Саранцев.

Читайте також: РФ завдала авіаудару по підприємству в Донецькій області: четверо працівників постраждали

Нагадаємо, у Куп'янську КАБ влучив у спортивний майданчик на території закладу освіти. Постраждали 35-річний чоловік та 57-річна жінка.