UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни активізують зусилля з рекрутингу африканських найманців — ГУР

Мешканців континенту вербують для «мʼясних» штурмів.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

РФ помітно активізувала процес рекрутингу іноземних найманців для участі у бойових діях проти України. В першу чергу це стосується громадян країн Центральної Африки, зокрема ― Руанди, Бурунді, Конго та Уганди, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР).

Окупанти намагаються заманити африканців одноразовою виплатою у розмірі $2000 за підписання контракту. Надалі обіцяють щомісячне забезпечення у $2200 та медичне страхування. На додачу до цього —  російський паспорт для найманця та його родини.

Читайте також: Вербування Росією найманців з Куби є ще одним воєнним злочином — The Hill

«Вербуванням африканців для їхньої участі у «мʼясних» штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони Росії», - додали у ГУР.

Нагадаємо, раніше партизанський рух «АТЕШ» повідомляв про те, що під час наступу у Харківській області окупанти відправили у бій найманців з Африки. Російські командири посилають їх у штурми, знаючи, що більшість із них загине, додали партизани.

Раніше CNN повідомляли, що Росія завербувала на війну проти України 15 тисяч громадян Непалу. Їм також обіцяють значне грошове забезпечення та російський паспорт.