UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіянам вдалося заволодіти ініціативою в Луганській і Донецькій областях – розвідка

Перед настанням зими обидві сторони намагатимуться посилити свої позиції.

Росіяни нарощують інтенсивність обстрілів та атак в Луганській та Донецькій областях, де за останню добу відбулось більше 60 бойових зіткнень. Як повідомляє естонська розвідка, цього тижня основні бої велися на двох ділянках фронту: на лінії Авдіївка-Мар'їнка в Донецькій області та лінії Куп'янськ-Сватове в Луганській області.  Це свідчить про те, що цілі РФ щодо окупації регіону не змінилися, повідомляє ERR.

Зазначається, що в середньому за тиждень росіяни атакували 64 рази, це свідчить про те, що живої сили та техніки у противника достатньо, щоб тримати українські війська під постійною напругою.

«До сьогоднішнього дня росіяни заволоділи ініціативою в Луганській і Донецькій областях. Це свідчить про те, що цілі РФ не змінилися: окупація обох областей у межах їхніх адміністративних кордонів залишається пріоритетним завданням», - йдеться у звіті Розвідувального центру Сил оборони Естонії.

Читайте також: 9 листопада на мар’їнському напрямку ЗСУ відбили понад 25 атак ворога – Генштаб

Військові вважають, що основні зусилля РФ зосередила на заволодінні ділянкою поблизу Авдіївки.

«З одного боку, Росія може видати захоплення Авдіївки як політичну перемогу, з іншого, завоювання міста дасть змогу створити буферну зону перед Донецьком глибиною близько 10 кілометрів», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що погода вносить корективи в хід боїв. Протягом місяця або двох буде ускладнено пересування важкої техніки і бронемашин до затвердіння ґрунту в результаті морозів. Тому перед настанням зими обидві сторони намагатимуться посилити свої позиції.

Нагадаємо, і Україна, і Захід очікують, що найближчим часом, а саме з настанням холодів, Росія розпочне нову хвилю ракетного терору. Президент Володимир Зеленський вже попередив окупаційну сторону, що такі атаки не залишаться без відповіді ЗСУ