UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіянам показали фотографію живого генерала Суровікіна з дружиною

Генерала «Армагеддона» не бачили з початку заколоту «вагнерівців» наприкінці червня

Російська пропаганда 4 серпня показала фотографію генерала Сєргєя Суровікіна, який командував російськими військами в Україні та зник від початку заколоту «вагнерівців», стверджуючи, що вона свіжа.  

«Генерал Сєргєй Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, з сім’єю, у Москві», – написала російська пропагандистка Ксєнія Собчак, яка першою оприлюднила цю фотографію. 

На фотографії можна побачити людей, схожих на Суровікіна та його дружину Анну Суровікіну. 

Читайте також: Суровікін та Юдін виступали проти війни — українська розвідка

Нагадаємо, що наприкінці червня почали з’являтися заяви про арешт Суровікіна. Низка ЗМІ повідомила, що генерал був арештований та його поміщено до СІЗО. Суровікіна не бачили публічно відтоді, як в ніч на 23 червня він зробив відеозвернення до найманців «Вагнера» із закликом скласти зброю та повернутися до місць дислокації, а проблеми «вирішувати мирним шляхом та під керівництвом Путіна».

Раніше Politico повідомляло, що генерала відсторонили від військового управління та посадили під «своєрідний домашній арешт». Генералу порадили залишатися в тіні, щоб про нього «забули», але остаточне рішення щодо його долі мав ухвалити російський президент Владімір Путін. 

Читайте також: Розвідка: Від ухвалення рішень у Москві усунули Суровікіна і Юдіна, Теплінський "на межі". Це добре

Повідомлялося, що Суровікін знав про плани засновника ПВК «Вагнер» Євгєнія Прігожина щодо військового заколоту та походу на Москву: