UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія звинуватила США у причетності до удару по Севастополю. У Держдепі відповіли

Там нагадали, що росіяни робили те ж саме після теракту у ТЦ "Крокус Сіті Хол", хоча американці навпаки напередодні застерігали РФ, що він може відбутися. 

Після удару по пляжу у Севастополі російська сторона звинуватила США у тому, що там загинули люди. Причетність Вашингтона окупанти пояснили тим, що саме він передав ЗСУ озброєння, яким було здійснено атаку. На це вже відреагували у Держдепі, назвавши вкиди такого роду безглуздими і гіперболізованими, а також необґрунтованими та некоректними.

"У мене немає жодної оцінки основної атаки, включно з тим, хто відповідальний за неї, — заявив прессекретар Держдепу Метью Міллера. — Але у минулому ви бачили, як Росія висуває безглузді заяви про відповідальність... які не породжені фактами". 

Для прикладу він нагадав, що росіяни звинувачували Штати у здійсненні теракту у підмосковному ТЦ "Крокус Сіті Хол". Хоча насправді саме Вашингтон напередодні попереджав Москву, що такий напад може відбутися. 

Він додав, що США відправляють зброю ЗСУ, "щоб вони могли захистити свою суверенну територію від збройної агресії, включно з Кримом, який, звичайно, є частиною України".

Читайте також: У Держдепі США пояснили Росії, як припинити страждання цивільного населення у Криму

Нагадаємо, військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував вчорашній удар по пляжу в Севастополі, назвавши це наслідком роботи російської ППО. Він наголосив, що там було знайдено не рештки ATACMS чи Storm Shadow SCALP-G, а елементи зенітно-керованої ракети, яку використовують окупаційні сили. Ті останнім часом все частіше припускаються помилок у своїй роботі.