UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія зосередила 10 тисяч військових на кордоні з Сумщиною – The Times

Це найбільша концентрація, яка коли-небудь була у цьому регіоні.

Хоч раніше у Сумській обласній військовій адміністрації заявляли, що біля кордонів області не спостерігаються наступальні угруповання ворога, видання The Times у своєму матеріалі повідомляє, що фіксується накопичення угрупування російських сил, яке налічує близько 10 тисяч військових у прикордонних районах.

"По той бік кордону із Сумами зосереджено 10 000 російських військових. Це найбільша концентрація, яка тут коли-небудь була", – зазначає старший лейтенант ЗСУ Андрій Гулаков.

Прикордонники також фіксують те, що росіяни побудували у своєму розташуванні польовий госпіталь. За словами старшого лейтенанта, це є показником, що окупанти планують наступальні дії. Минулого року так і сталося, і базування військ поблизу кордону з Україною "для навчань" було блефом.

Також російські військові гравієм засипали дорогу, котра веде до кордону – завдяки цьому там може рухатися бронетехніка. Минулого року грязюка заважала окупантам оперативно просуватися.

UPD: Водночас в офіційному Telegram Сумської ОВА повідомили, що інформація про 10 тисяч російських військових на кордоні з містом Суми не відповідає дійсності.

"Станом на сьогодні, за інформацією військових, ударного угруповання ворога на кордоні з Сумщиною не зафіксовано. Сумська ОВА вже звернулася до правоохоронних органів щодо перевірки джерела цих даних. За попередньою інформацією, це не що інше як ІПСО", – зазначили у відомстві.

Читайте також: Україна та Росія готуються до нових атак – NYT

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов вже попереджав, що російські окупаційні війська можуть розпочати новий наступ у Харківській та Запорізькій областях.