UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії знадобиться понад 20 тисяч військових, аби повернути Курську область — WSJ

ЗМІ назвали дві причини, чому Київ може спробувати залишитися там надовго. 

Знищення трьох мостів дає підстави вважати, що Україна планує утримувати територію Курської області, яку зараз контролюють ЗСУ. У The Wall Street Journal вважають, що зараз на цій ділянці працюють приблизно шість тисяч захисників, ще чотири тисячі виконують допоміжну функцію у Сумській області. Тож Росії, аби відбити свою прикордонну зону, знадобиться, ймовірно, понад 20 тисяч військових. 

"Усі три (зруйновані — ред.) мости знаходилися на захід від території, яку зараз контролює Україна. Російським силам у цьому районі тепер доведеться покладатися на понтонні мости для доставки нових вантажів, що робить їх більш уразливими, якщо Україна має намір претендувати на ще більшу територію в регіоні, — аналізують у WSJ наслідки ліквідації мостів. — Річка тепер також забезпечує природний бар'єр проти атак Росії із заходу". 

Автори матеріалу стверджують, що Київ вважає, що зможе утримувати російську територію досить довго. Вона зможе стати важелем впливу, який Україна згодом спробує обміняти на окуповані РФ власні території.

Також не слід забувати про понад дві тисячі полонених у Курській області. Їх намагатимуться обміняти на українських військових. 

Читайте також: Противник зазнав значних втрат: українські десантники показали бойову роботу в Курській області

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".