UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вдарила щонайменше шістьма ракетами по Харківській області

Загарбники, ймовірно, застосували С-300 для обстрілу регіону.

Російські військові не припиняються бити по місту Харкову та Харківській області з території РФ. Увечері понеділка, 8 травня, агресор випустив як мінімум шість ракет по регіону, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто та область ракетами С-300. Зафіксовано щонайменше шість "прильотів". Є влучання у Харківському районі", – написав він.

Глава ОВА уточнив, що на місцях влучань ворожих ракет уже працюють екстрені служби. Наразі місцева влада уточнює інформацію щодо постраждалих і масштабів руйнувань внаслідок ударів з боку РФ.

Читайте також: В українській розвідці назвали цілі РФ під час масованих ударів

Водночас мер Харкова Ігор Терехов написав, що жителі міста чули п'ять вибухів. За його даними, три сталися за межами міста, а місця ще двох з'ясовують співробітники ДСНС.

UPD: Міський голова уточнив, що всі "прильоти", ймовірно, сталися за межами обласного центру.

"За попередньою інформацією ДСНС усі ракети оминули Харків. За словами рятівників – сьогоднішні вечірні прильоти прийшлися на передмістя", – додав він.

У ніч на 8 травня російські окупанти вдарили по Одесі ракетами типу Х-22 з літаків стратегічної авіації. Унаслідок цього було зруйновано склад із гуманітарною допомогою Червоного Хреста.