UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія та Україна уранці середи мають обмінятися 180 полоненими – Bloomberg

Попередній обмін відбувся 25 червня.

Обмін полоненими 3 січня 2024 року

Обмін полоненими 3 січня 2024 року

Росія і Україна планують обмінятися 180 військовополоненими в рамках угоди за сприяння Об'єднаних Арабських Еміратів. Обмін має відбутися уранці середи.

Кожна сторона планує звільнити по 90 людей, пише Bloomberg із посиланням на неназваного співрозмовника.

Читайте також: Під час останнього обміну Україна вперше повернула п'ятьох своїх громадян з Білорусі — Лубінець

Якщо угода відбудеться, то цей обмін збільшить загальну кількість ув'язнених, обміняних за посередництва ОАЕ цього року, до майже 1 400 людей.

Нагадаємо, 31 травня з російського полону повернулись 75 людей. Серед них – цивільні та захисники «Азовсталі». У звіті моніторингової місії ООН з прав людини в Україні йдеться про те, що кожен із них зазнав тортур у Росії.

Читайте також: Засудженого в Україні митрополита УПЦ МП віддали росіянам в обмін на кількох українських військовополонених – ЗМІ

Також 25 червня пройшов черговий обмін військовополоненими між Росією та Україною. На Батьківщину повернулися 90 українських захисників, зокрема оборонці Маріуполя та ЧАЕС.

Окрім того, за інформацією уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, станом на початок липня понад 14 тисяч цивільних українців знаходяться в російському полоні.