UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія створює ротні загони "Шторм-Z" для боїв у містах, їх можуть кинути на напрямок Авдіївка-Донецьк — аналітики

Щоправда, в експертів викликає сумнів ефективність їх дій в майбутньому, позаяк підготовка цих підрозділів триває в середньому по два тижні. 

Інститут вивчення війни США повідомляє, що російська армія вже формує бойові ротні загони під назвою "Шторм-Z", готуючись до боїв серед міських забудов та до захоплення укріплених пунктів. В останньому зведенні сказано, що вони утворюються у складі фронтових з'єднань переважно з резервістів. 

Кожна така рота складається з сотні людей. Їх завдання - ведення бойових дій у містах та у складних географічних районах, а ціль - захоплення важливих об’єктів. Йдеться про опорні та командні пункти, а також вузли зв’язку.

Аналітики вважають, що ці роти будуть розвернені вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Там зараз триває безперервна безуспішна наступальна операція військ Південного військового округу. 

"Ефективність дій цих підрозділів викликає сумніви, оскільки вони проходять лише 10-15 днів пришвидшеної підготовки. Цього часу занадто мало, щоби навчитися виконувати складні бойові завдання навіть для військових з досвідом та досягти бойової злагодженості", – додали в ISW.

Читайте також: Бої за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку - назапекліші – Генштаб

Нагадаємо, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський розповів, що війська РФ не припиняють штурм у районі Авдіївки, навіть попри "дієту" з боєприпасами. Але й на цьому напрямку окупанти отримують "на горіхи" та зазнають значних втрат. Ба більше, кілька днів тому американські аналітики повідомляли про успішну контратаку Сил оборони на південь від Авдіївки.