UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія стала більш схильною до ударів впритул до території НАТО – британська розвідка

Для цього вона використовує дрони-камікадзе, які вважає точнішими за крилаті ракети.

Впродовж двох останніх тижнів Росія здійснила кілька хвиль ударів по українських портах на річці Дунай з використанням іранських ударних безпілотних літальних апаратів «Shahed-136/131». Як зазначають аналітики управління британської розвідки, таким чином Росія пробує змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти України.

«Російські дрони вразили цілі на відстані 200 метрів від румунського кордону, що свідчить про те, що Росія стала більш схильною до ризику при нанесенні ударів поблизу території НАТО», - вказують експерти.

Читайте також: Атака РФ по порту Ізмаїла: світові ціни на зерно зросли

Аналітики припускають, що Росія використовує саме  БПЛА для нанесення ударів в цьому районі, оскільки  вважає їх доволі точними при нанесенні ударів. До того ж  вони мають набагато менші боєголовки, ніж крилаті ракети та менш схильні до ризику ескалації з НАТО.

Водночас після російської атаки на порт Ізмаїла в ніч на 2 серпня жителі прикордонних районів Румунії заявили, що один з російських безпілотників, ймовірно, впав на території їхньої країни. Міністерство національної оборони Румунії зазначили, що йдеться, імовірно, про уламки БПЛА, але фахівці не виявили відповідних доказів.