UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія шукає резерви – перекинули під Харків підрозділи Африканського корпусу

Їхні дрони завдають ударів по об'єктах ЗСУ.

Російське Міноборони перекинуло на харківський напрямок підрозділи Африканського корпусу. Про це у своєму черговому звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники зазначають, що на кадрах, опублікованих 10 липня, видно операторів безпілотників російського Африканського корпусу, які діють у Харківській області.

Російський мілітаристський ресурс «Военный Осведомитель», на який посилається ISW, опублікував відео, на якому, як заявлено, знято роботу операторів FPV-дронів російського Африканського корпусу по позицях та обладнанню ЗСУ в Харківській області.

Раніше бійці Африканського корпусу брали участь в обороні державного кордону Росії від проникнення ДРГ у Курську та Білгородську область. Зокрема, вони відбивали транскордонні рейди добровольчих російських антипутінських формувань у районі Тьоткіно Курської області та Козинки Білгородської області.

З початку наступальної операції на півночі Харківської області вони почали діяти безпосередньо на території України, чого й не приховують.

«Так, бійці з Африканського Корпусу на СВО!» - заявляє офіційний канал Африканського Корпусу МО РФ. – “Тепер можна про це говорити”.

Читайте також: Втрати РФ на харківському напрямку складають 91% — речник угруповання "Харків"

Африканський корпус – це російська воєнізована структура, створена наприкінці 2023 – на початку 2024 року для охорони російських військових та економічних інтересів у країнах Африки.

Для чого росіяни перекинули бійців цієї спеціалізованої структури під Харків, ISW не пояснює.

Раніше повідомлялося, що у Харківській області, на куп'янському напрямку, є небезпека того, що росіяни можуть прорватися аж до річки Оскол та сформувати кліщі навколо Куп'янська-Вузлового.