UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія почне ламатися після 2026 року — Головаха

Воєнна економіка, яку будують в РФ, може протриматися два-три роки.

Російська економіка після 2026 року почне розвалюватися, а рівень життя людей катастрофічно падати, саме тому РФ будує плани перемогти Україну до 2026 року, про це сказав у інтерв'ю Радіо Свобода соціолог, директор Інституту соціології НАН України Євгеній Головаха. 

"Ви розумієте, чому Росія хоче 2026 року нас перемогти? От як ви думаєте, чому вона сказала, що вона переможе 26-го року? А просто економіка Росії після 2026 року почне розвалюватися. І це вони самі чудово розуміють. І цьому сприятиме багато факторів. Росія економічно перебудовується, але рівень життя населення через 2-3 роки почне катастрофічно падати. Нічого іншого не буде. І це всі фахові економісти розуміють. І тому вони вирішили, що якщо вони до 2026 року нас не переможуть, то почнуться суттєві проблеми з економікою Росії і зі станом населення", - сказав Головаха.

Читайте також: Зеленський: Що таке перемога та кінець війни? Відповідь залежить від того, що людина втратила

Він зауважив, що тому нам треба налаштовуватися на те, щоби протриматись до 2026-го, бо єдина реалістична стратегія – протриматися більше, ніж Росія. За його словами, українцям не можна давати нереалістичних обіцянок, людям просто треба роз'яснювати, що Росія не випадково обрала 2026 рік - потім вона почне ламатися. Воєнна економіка, яку будують росіяни, може протриматися два-три роки.

Як раніше повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції 19 грудня заявив, що ніхто в Україні та світі не знає, коли може закінчитися війна. Але якщо ми не втратимо нашої стійкості, то завершимо війну раніше.