UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія планує закрити для судноплавства частину моря біля окупованого Криму – ЗМІ

Виняток зроблять для плавзасобів військових та силовиків РФ. 

Росія планує заборонити плавання в зоні енергомоста біля тимчасового окупованого Криму. Такий проєкт розробив Мінтранс РФ, пише моніторингова група “Кримський вітер”

Зазначається, що заборона буде стосуватися всіх типів суден: маломірних, вітрильних, спортивних, гідроциклів, пасажирських, прогулянкових, вантажних, суден допоміжного флоту, бункерувальників та буксирів. Проте планується зробити виняток для катерів, суден і кораблів МВС, Військово-морського флоту і Прикордонної служби ФСБ Росії.

Читайте також: Сирський заявив, що Україна має план повернення Криму

“З боку Криму заборонена зона почнеться трохи нижче мису Борзовка в Глазовській сільраді і простягнеться приблизно на кілометр на південь по береговій лінії і на схід по воді до морського кордону з Краснодарським краєм РФ”, – йдеться у повідомленні.

Водночас з боку Краснодарського краю РФ заборонена для плавання ділянка буде на відстані 1,6 - 6 кілометрів від берега навпроти північної межі селища Ілліч. Вона простягатиметься на 1,6 кілометра на південь.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зазначив, що є шанси цього року знищити Кримський міст. За його словами, Сили оборони працюють над цим.