UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не змогла скористатися захопленням Мар’їнки – британська розвідка

Останнього тижня жодна із сторін не змогла посунути лінію фронту.

Незважаючи на прогрес, досягнутий наприкінці грудня 2023 року в захопленні Мар'їнки, Росія не змогла не змогла скористатися цим і просунутися ані на захід до Курахового, ані на південь до Новомихайлівки, заявляють в Міністерстві оборони Великої Британії.

«За останній тиждень ні російські, ні українські війська не зайняли жодних значних позицій», - вказують у британській розвідці.

За словами аналітиків, на разі ключовим напрямком зусиль російської армії є оточення Авдіївки, однак на сьогоднішній день Росія досягла дуже обмежених територіальних здобутків при значних витратах як матеріальних, так і людських ресурсів.

«Місто Степове залишається під контролем України, що забезпечує доступ до шляху постачання до Авдіївки. Спроби Росії ізолювати місто малоймовірні принаймні протягом наступного тижня», - прогнозують у британській розвідці.

Водночас українські морські піхотинці продовжують утримувати плацдарм у селі Кринки на лівому березі Дніпра, незважаючи на спроби росіян витіснити їх. За прогнозом британських аналітиків, ймовірно, ЗСУ продовжуватимуть утримуватимуть цю територію протягом наступного тижня.

Читайте також: Бійці 47 бригади FPV-дронами знищують залишки «вагнерівців» біля Авдіївки

В кінці грудня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Мар'їнки Донецької області більше немає, однак українські військові ще перебувають у північній частині міста.

Заява була зроблена після того, як 25 грудня російський міністр оборони Сєргєй Шойгу заявив, нібито окупаційні війська РФ повністю захопили Мар'їнку Донецької області.