UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не може побудувати надійну оборону всюди – Сирський оцінив «шанси на прорив»

Генерал зазначив, що завжди існують слабкі місця

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який керував обороною Києва на початку 2022 року і контрнаступом України в Харківській області наприкінці того ж року, висловив думку, що ситуація на фронті може змінитися на користь українських Сил оборони. 

«Я думаю, що шанси є завжди. Потрібно лише знайти їх і використати», – сказав Сирський, відповідаючи на запитання Reuters чи можливий перелом у війні на користь України.

Читайте також: На Сході втрати росіян у вісім разів більші, ніж у ЗСУ – Сирський

За словами Сирського Росії «неможливо» побудувати надійну оборону всюди, і що завжди існують слабкі місця – через ландшафт та інші фактори. Генерал розповів агентству, що російські війська зараз безперервно атакують на кількох ділянках фронту, а українські війська проводять невеликі контратаки.

«Це активна оборона, коли ми не просто сидимо в обороні, а постійно контратакуємо, а на деяких напрямках переходимо в наступ. І ворог це знає», – сказав Сирський. 

Коментуючи інформацію про зменшення кількості снарядів та необхідність «збалансовувати використання снарядів різних калібрів, виходячи з наявних запасів», генерал сказав, що «ми набули досвіду в цьому питанні і пристосовуємося до наших щоденних реалій». 

Читайте також: Ексвагнерівці долучилися до бригад типу "Шторм" і знову воюють проти України — Сирський

Нагадаємо, нещодавно Сирський повідомив, що Збройні Сили України фіксують підготовку російських окупантів до відновлення наступальних дій на сіверському напрямку на Донбасі. Ворожа армія переміщує підрозділи «шторм» і формує штурмові роти.