UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не допускає представників ООН на затоплені окуповані території

ООН не отримала позитивної реакції від посла Росії в ООН щодо доступу на окуповані території.

Росія продовжує відмовляти ООН у доступі на окуповану територію для надання допомоги тим, хто потерпає від повені, повідомив у своєму Twitter постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

За його словами, він разом із колегами у Нью-Йорку закликали Росію надати доступ для представників ООН до окупованих територій, проте наразі заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс говорить, що не отримав позитивної реакції від посла Росії в ООН, з яким він зустрічався.

Мартін Гріффітс наголошував, що підрив дамби в Каховці є, можливо, найбільш значним інцидентом з пошкодженням цивільної інфраструктури від початку російського вторгнення в Україну. Найгірша ситуація, за словами Гріффітса, в окупованих Росією районах, куди гуманітарні організації досі не можуть отримати доступ.

Верховна Рада України ухвалила звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей із закликом оголосити Росію країною-спонсором тероризму.