UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія нарощує темпи наступу - розвідка Естонії

Росія шукає слабких місць в обороні України.

Росія нарощує темпи наступу на фронті в Україні і, як і раніше, володіє ініціативою. Однак оперативно-тактичні цілі Росії залишаються невиконаними. Таку оцінку дав командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг.

За словами Ківісельга, РФ звернула увагу на пошук можливих слабких місць в обороні України і продовжує демонструвати свою силу на північному напрямку.

"У Луганську основна активність спостерігалася на лінії Куп'янськ-Кременна-Сватове. Збройні сили РФ захопили додаткові території у Куп'янському та Лиманському районах", - повідомив Ківісельг.

За його словами, Росія, ймовірно, хоче отримати контроль над ділянкою річки Оскіл та ділянкою річки Жеребець у напрямку Лимана.

"Хоча Збройні сили Російської Федерації зберігають ініціативу на всій лінії фронту, просування Російської Федерації у напрямку Луганська за тиждень було дуже незначним, і Російська Федерація не вийшла на вищезгадані річкові рубежі", - сказав він.

На Донецькому напрямку військові РФ незначною мірою просунулися на північному заході та заході Бахмутського району. Водночас українська армія змогла створити свої дві лінії оборони в районі Авдіївки, запобігши подальшому наступу РФ.

"Найбільша активність спостерігалася на напрямках Роботино та Вербове, де Російська Федерація намагалася просунутися", - сказав Ківісельг.

Нагадаємо, 6 березня РФ завдала ракетних і безпілотних ударів по Одесі, де одночасно перебували президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

5 березня ЗСУ знищили чорноморський сторожовий корабель "Сергій Котов". За деякими даними, на борту "Котова" був транспортний вертоліт Ка-29.