UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія може скористатися витоком даних з Пентагону у своїх цілях – Данілов

Водночас секретар РНБО підкреслив, що відносини з партнерами України мають залишатися міцними, попри все.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Росія може використати "злив" даних американської розвідки у своїх цілях, розповсюджуючи ІПСО та фейки. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

"Документи є різні. Є частина документів, які можуть бути чутливими з того чи іншого питання. Є частина документів, які зараз можуть з'являтися в мережі, які не мають відношення до цього процесу. Але ті країни, які зацікавлені, передусім Росія, можуть зараз кидати певні документи під виглядом саме цього "витоку". Ми маємо на це зважати, а також дуже уважно аналізувати ці речі", –зазначив Данілов.

Він додав, що відносини з партнерами України мають залишатися міцними, попри все. Він зауважив, що остаточне рішення з питань стратегічних дій на фронті, враховуючи всі поточні обставини, ухвалює українська сторона, представлена обмеженим колом осіб на чолі з Верховним Головнокомандувачем.

Читайте також: По 10 років за кожен злитий документ: 21-річному нацгвардійцю США загрожує тривале ув’язнення – NYT

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що витік секретних документів Пентагону не несе жодної загрози погіршення відносин нашої держави зі Сполученими Штатами Америки.