UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія може оголосити про нову хвилю мобілізації через втрати на фронті — Bloomberg

Операція у Курській області виявила брак резервів в окупанта, пише видання.

Через великі втрати росіян на фронті Кремль може оголосити про нову хвилю мобілізації.  Російські Збройні Сили не отримують достатньо нових солдатів, які б покривали втрати на передовій, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до Кремля та Міноборони РФ.

Зокрема, офіційні особи можуть представити це як захід для ротації та відпочинку окупаційних військ. Один зі співрозмовників додав, що нову хвилю мобілізації можуть розпочати уже наприкінці цього року.

Читайте також: Операція України в Курську може стати поворотним моментом в історії. Як і битва 1943 року – полковник НАТО у відставці

Bloomberg зазначає, що нездатність Росії відбити українську атаку та відновити контроль над Курською областю виявила брак оборонних резервів в окупанта. Також Москва тримає сотні тисяч військових на лінії фронту на сході та півдні України. Там вона стикається зі зростаючими втратами, бо бої здебільшого знаходяться в глухому куті.

"[Путіну потрібно] близько 500 000 людей протягом наступних 12 місяців, щоб компенсувати виснаження та ротацію своїх військ, розгорнутих в Україні. Поточна російська стратегія вербування, яка ґрунтується на виплаті добровольцям зарплати вище ринкової, буде недостатньою для досягнення цього. [Російський] уряд, швидше за все, переключить свою увагу на строковиків", — каже російський економіст Bloomberg Economics Алекс Ісаков.

Раніше британська розвідка повідомляла, що РФ восени може закрити кордони та провести нову хвилю мобілізації. За даними розвідників, росіяни розробляють нову систему обміну інформацією між Міністерством оборони та ФСБ, яка має бути повністю функціональною до осені цього року.