UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія через санкції не може поставити гелікоптери до Африки

Йдеться про цивільні борти.

Російська державна компанія "Вертолеты России" не змогла продати вертольоти, необхідні Беніну для зміцнення своїх військово-повітряних сил. Про це повідомляє видання Military Africa.

Російська державна компанія "Вертолеты России" зіткнулася з численними труднощами, коли спробувала поставити Беніну два цивільні транспортні гелікоптери Ми-171Е. Надалі їх мали перепрофілювати для військового застосування.

Компанія не змогла отримати необхідні експортні ліцензії від російського уряду, а також зіткнулася із затримками в доставці компонентів від західних постачальників. Відмова у продажах повітряних суден також пов’язується із зупинкою роботи виробничих ліній компанії через війну проти України.

Читайте також: Військові Беніну вбили чотирьох озброєних людей біля кордону з Буркіна-Фасо

Російські Ми-171 оснащують двома газотурбінними двигунами ТВ3-117 української компанії “Мотор січ”. Доступ до них для російських компаній був обмежений із початком війни з Росією у 2014 році, однак обхідними шляхами їх все одно продовжували постачати країні-агресору.

Зрив угоди про придбання гелікоптерів – удар для сил оборони Беніну, які протидіють озброєним групам терористів Аль-Каїди та Ісламської держави. Нові вертольоти мали допомогти країні у розвідці та пошуку таборів терористів.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили Беніну отримали броньовані машини VAB від Франції. Вони оснащені допоміжним озброєнням та засобами нічного бачення. Це перша партія з 8 VAB із 15, які мають бути доставлені.