UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія буде вимушена змінити логістику постачання пального на фронт – британська розвідка

Пожежі на нафтобазах впливають на налагоджену систему росіян.

Тенденція пожеж на російських складах пального змусить російську армію відкоригувати свою логістику щодо заправки військової техніки, щоб зменшити ймовірність завдання ударів, заявляють аналітики управління розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Експерти зазначають, що пожежа на нафтобазі неподалік від Керченського мосту продовжує тенденцію пошкодження російських складів пального з початку року. Вони підкреслюють, що особливо вразливими до обстрілів залишаються склади пального на окупованій території України та в прикордонних з нею районах.

«Російські корективи можуть включати розгортання додаткових заходів захисту на об'єктах зберігання пального, як це було в Туаспе в Росії, або орієнтацію на інфраструктуру в менш загрозливих регіонах», – вважають аналітики.

Читайте також: В Росії палає резервуар нафтопереробного заводу

Нагадаємо, останніми днями пожежі на цивільних та військових об'єктах у Росії почастішали. Приміром, позавчора ввечері сталося займання резервуара з нафтопродуктами в селищі Волна у Краснодарському краї – йому присвоїли найвищий ранг складності. Цікавим є факт, що це селище знаходиться в 10 км від тимчасово окупованого Криму, а місцеві жителі розповідають, що перед пожежею на території нафтобази "Таманьнефтегаз" було чутно вибухи. 

А цієї ночі в цьому ж регіоні сталося займання резервуара Ільського нафтопереробного заводу. Там причиною, за даними місцевої влади, стало падіння БПЛА.