UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родини з дітьми із понад двох десятків населених пунктів Херсонщини примусово евакуюють - Прокудін

Евакуація буде проводитися державним коштом, за потреби сім'ям нададуть житло.

Влада ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 23 населених пунктів Херсонської області, що перебувають під постійним ворожим обстрілом, повідомив у Telegram очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Сьогодні відбулася нарада з віцепрем'єркою Іриною Верещук - маємо ще одне рішення - про обов'язкову евакуацію (родин з дітьми - ред.) в примусовий спосіб. Ваша дорога безкоштовна, за потреби буде надано житло - що вас зупиняє? Бережіть дітей!"

До переліку населених пунктів Херсонщини, звідки здійснюватиметься примусова евакуація родин з дітьми, увійшли такі міста і села: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.

Читайте також: На Херсонщині оголосили обов'язкову евакуацію родин із дітьми

Прокудін нагадав, що раніше вже було ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію родин з дітьми з 34 населених пунктів області, де склалася найскладніша безпекова ситуація, але не всі погоджуються виїжджати, тому влада додатково прийняла рішення про евакуацію родин з дітьми у примусовий спосіб.

Раніше повідомлялося, що у Куп'янському районі Харківської області оголосили обов'язкову евакуацію населення з 37 населених пунктів на лінії бойових дій в області.