UA / RU
Підтримати ZN.ua

Робота гармашів та ракетників призводить до 80% втрат РФ серед техніки та зброї: що таке "сітка смерті ЗСУ"

Потужний "вогневий кулак" захисників вже відібрав можливість в окупантів вести дієву контрбатарейну боротьбу. 

Т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем ГШ ЗСУ полковник Сергій Баранов заявив, що партнери України на Заході стверджують, що українська сторона створила "кілнет" - "сітку смерті ЗСУ". Він пояснив, що йдеться про вміння комплексним вогнем усіх засобів ракетно-артилерійського ураження забезпечувати успішний наступ піхоти.

У заяві, яку публікує Military Media Center, полковник розповів, що, за статистикою, до 80% втрат РФ у бойовій техніці й живій силі – це саме робота гармашів та ракетників. Вони у комплексі взаємодіють з іншими засобами ураження, в тому числі й авіацією, що й призводить до такого результату. 

"Завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ми скомбінували і створили далекобійний "вогневий кулак", який б’є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу, - розповів Баранов. - Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо його і знищуємо їх ще до того, як вони будуть готові завдати удару.

Робиться це ювелірно, щоб не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу "далекобійку" ворог не дістає, а ми їх — так". 

Читайте також: Канада відправить Україні артилерійські боєприпаси й ракети ППО

Нагадаємо, Politico пише, що США поспішають підготувати Київ до весняного контрнаступу. ЗМІ зазначає, що Україна ще не визначилася зі стратегією, але у неї є два варіанти: просуватися на південь через Херсон до Криму, або ж рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, перерізаючи російський сухопутний міст. Другий варіант у Штатах вважають більш реалістичним.