UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення надати Україні касетні боєприпаси є логічним — Ігнат

Речник повітряних сил розповів про особливості надання цієї зброї.

Росія використовує проти Збройних Сил України і касетні, і фосфорні боєприпаси, тому рішення США надати нам касетні боєприпаси є цілком логічним. Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Ми бачили заяву США, де мова йде про касетні боєприпаси. А вже люди можуть подивитись у Вікіпедії, яких типів вони бувають. США не уточнила, який тип боєприпасів буде надано, і ми це робити, мабуть, не будемо", - сказав Ігнат.

Читайте також: Росіяни вдарили по Первомайському ракетою Іскандер-К — Ігнат

Він також підкреслив, що росіяни застосовують проти нас постійно і касетні, і фосфорі боєприпаси, все що РФ має - вона використовує проти нас. "Тому цілком логічне рішення США щодо надання Україні саме цих боєприпасів", - сказав речник.

Крім того, Ігнат уточнив, що у ЗСУ є керовані авіабомби. "Часто наші пілоти завдають ударів саме цим типом боєприпасів. Наші бомби на відміну від бомб РФ - високоточна зброя. Летить точно в ціль", - сказав він і додав, що Україні потрібно побільше такого озброєння.

Раніше Ігнат повідомляв, що інформацію про зліт стратегічної авіації РФ із далеких аеродромів надають Україна західні партнери.