UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рідні підлітків, яких росіяни стратили у Бердянську, в небезпеці. Вони просять інформаційної тиші — місцева влада

Після деокупації міста школу, в якій навчалися хлопці, перейменують на їх честь. 

Родичі Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких позасудово стратили російські окупанти, перебувають в небезпеці, попереджає начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина. Вона підтвердила, що тіла підлітків досі не передали рідним. 

"Є заява від батьків (убитих хлопців – ред.), які просять зберігати інформаційну тишу, бо всі родичі лишилися в окупації, і це наражає їх на небезпеку, у них постійні обшуки, тортури", - розповіла вона проєкту видання "Радіо Свобода" "Новини Приазов'я". 

За словами Галіциної, після деокупації Бердянська школу, де навчалися Оганнісян та Ханганов, перейменують на їх честь. 

Читайте також: Убитим "терористом з України" виявився підліток: що відомо про юного партизана з Бердянська 

Нагадаємо, 24 серпня так звана влада тимчасово окупованої Запорізької області повідомила, що у Бердянську двоє підлітків відкрили вогонь з автоматів по окупантах. Як наслідок, росіяни заблокували та вбили обох.

Уповноважений ВРУ Дмитро Лубінець згодом розповів, що йдеться про Тиграна Оганнісяна і Микиту Ханганова. Обоє 2006 року народження. Хлопці вступили в бій з окупантами, під час якого знищити російського військового та поліцейського-колаборанта. А перед смертю Оганнісян записав відео, в якому сказав: "Двох точно (ідеться про постріли в російських силовиків – ред.). Все, це смерть, пацани, прощайте! Слава Україні!".

Лубінець розповів, що до цього сім'ї обох хлопців переслідували, а Оганнісяна перед смертю навіть викради з дому, після чого важко допитували з використанням електричного струму. Також хлопців обвинувачували у нібито підготовці диверсії на залізниці, через що їм загрожувало до 20 років в'язниці.