UA / RU
Підтримати ZN.ua

Річниця вторгнення Росії до України: Гуменюк розповіла, чого очікувати від РФ найближчими днями

Ворог може задіяти «психологічний тиск» і завдати ударів по Україні після 24 лютого.

Наразі у Чорному морі спостерігається відсутність ворожої активності, що може свідчити про пошук окупантами нової тактики, а також застосування дронів-камікадзе Shahed протягом дня, повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За її словами, «абсолютно не виключена» і ракетна атака.

«Усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли нібито всі видихнуть і скажуть: усе, річниця пройдена, далі за звичним графіком. Цілком імовірно, що вони можуть дочекатися і цього періоду, як момент психологічного тиску», - додала Гуменюк.

Читайте також: Війна закінчиться не пізніше листопада 2023-го — глава ДПСУ

Росія останнім часом все рідше використовувала іранські дрони для атак по Україні, що може свідчити про їх вичерпання, з одного боку, та накопичення для майбутньої масованої атаки з іншого, вважають західні аналітики.

Паралельно стало відомо, що Росія, ймовірно, веде перемовини з Китаєм щодо отримання дронів-камікадзе.

У Повітряних силах  ЗСУ попереджають, країна-агресор може зменшити число ударів по енергетиці, але посилити атаки на транспортну інфраструктуру або гідротехнічні споруди.