UA / RU
Підтримати ZN.ua

Rheinmetall поставить снаряди до Skynex у "неназвану країну": ці системи ППО є в України

Після пострілу на ці снаряди не можуть вплинути РЕБ.

Німецька компанія Rheinmetall уклала ще один контракт на постачання 35-мм програмованих боєприпасів AHEAD для системи протиповітряної оборони Skynex у неназвану європейську країну. Точна вартість угоди не розголошується, але вказано, що вона сягає сотні мільйонів євро.

Виробник додав, що поставить "шестизначну кількість снарядів".

Читайте також: Rheinmetall зробить все, щоб Україна отримала прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 кілометрів

"Skynex базується на гарматній системі ППО і тому особливо підходить для захисту на близьких дистанціях, де керовані ракети не можуть бути ефективними. Крім того, використання програмованих боєприпасів значно дешевше, ніж аналогічні системи на основі керованих ракет", ‒ йдеться у повідомленні

Компанія зауважує, що після пострілу на 35-мм снаряди неможливо вплинути навіть із допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

На озброєнні Skynex має автоматичну гармату Oerlikon Mk3 із ефективною дальністю стрільби на 4 кілометри, вона може робити 1000 пострілів за хвилину.

Читайте також: Литва і концерн Rheinmetall офіційно оголосили про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Нагадаємо, у новому пакеті військової допомоги Німеччина передала Україні зенітно-артилерійський комплекс Skynex із боєкомплектом, а також ракети для комплексів ППО та боєприпаси для зенітних установок Gepard.