UA / RU
Підтримати ZN.ua

Rheinmetall купив компанію в Африці, щоб виробляти снаряди, зокрема для України

Раніше у компанії заявляли, що збираються постачати в Україну сотні тисяч боєприпасів.

Німецький концерн Rheinmetall купив контрольний пакет акцій південноафриканської компанії Resonant Holdings, щоб збільшити свої потужності виробництва артилерійських снарядів для поповнення запасів країн членів НАТО та відправки в Україну.

Сума угоди за 51% акцій не розголошується, повідомили у Defense News.

Читайте також: «Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших збройових компаній світу і показав історичний результат

Зазначається, що у компанії Resonant працює близько 150 людей, які привнесуть свій досвід у будівництво заводів із виробництва хімічних і вибухових речовин. Потенційний річний прибуток від продажів оцінюється у понад 100 мільйонів доларів.

«Війна в Україні призвела до усвідомлення членами НАТО, що десятиліття скорочення оборонних витрат залишили їх неготовими до війни високої інтенсивності. Унаслідок цього уряди почали відновлювати виснажені запаси боєприпасів, замовляючи снаряди на мільярди доларів у компаній Rheinmetall, BAE Systems та інших і, інвестуючи сотні мільйонів у потужності з виробництва снарядів і пороху», – вказує видання.

Rheinmetall вже має південноафриканську дочірню компанію Rheinmetall Denel Munition, яка в грудні 2022 року виграла багатомільйонний контракт від «давнього клієнта НАТО» на постачання 155-мм снарядів.

Читайте також: Німеччина заявляє, що не злякається Росії, після повідомлення про те, що росіяни хотіли вбити керівника Rheinmetall — Reuters

Нагадаємо, акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» та німецький концерн Rheinmetall запустили в Україні перший спільний виробничий майданчик, на якому ремонтуватимуть та вироблятимуть бронетехніку.