UA / RU
Підтримати ZN.ua

Rheinmetall домовляється про виробництво артилерійських снарядів в Україні

Німецький концерн підписав меморандум.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall веде перемовини про створення спільного з Україною підприємства з виробництва артилерійських снарядів. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, йдеться на сайті компанії.

Зокрема на Ukraine Recovery Conference, яка проходить в ці дні в Берліні, Паппергер підписав меморандум з міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишиним про взаєморозуміння щодо розширення стратегічної співпраці. Угода визначає подальші напрямки більш тісної співпраці між українською оборонною промисловістю та німецьким концерном.

Читайте також: Керівник компанії Rheinmetall закликає Європу створювати більші оборонні групи — FT

Очікується, що Україна та Rheinmetall створять “Український центр передового досвіду з виробництва боєприпасів”. Концерн матиме 51% акцій у спільному підприємстві, а українська сторона - 49%. В Україні планується виробляти шестизначну кількість 155-мм снарядів.

Напередодні акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" та німецький концерн Rheinmetall відкрили в Україні перший цех, який займатиметься ремонтом бронетехніки. На відкритті Камишін розповів, що у майбутньому тут планують виготовляти броньовану техніку.