UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області – Politico

Водночас, це може бути пасткою для Сил оборони України.

Росія відвела частину військ з півдня України назад на свою територію для оборони Курської області, заявив у вівторок Дмитро Лиховій, речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія". Про це пише Politico.

"Росія передислокувала деякі свої підрозділи із Запорізької та Херсонської областей на півдні України", – повідомив Дмитро Лиховій в інтерв’ю виданню.

Politico не змогло самостійно підтвердити, скільки саме російських військ було передислоковано назад через кордон, хоча Лиховій сказав, що це відносно невелика кількість підрозділів.

Намагаючись протидіяти українським досягненням, російські війська, однак, продовжили наступ на Покровськ та інші населені пункти Донецької області, за даними Генерального штабу української армії, в одній з найгарячіших точок на фронті, де Росія посилює тиск.

Читайте також: «Курськ - це фінал Путіна» — Зеленський

В ефірі національного телемарафону Лиховій додав, що Росія перекидає особовий склад на "інші напрямки, в тому числі на Курськ".

"Однак росіяни накопичили велику кількість особового складу, зокрема в Запорізькій області, а кількість підрозділів, які вони передислоковують, відносно невелика", – сказав Лиховій.

Він також зазначив, що слід перевірити, чи не є це відведення “димовою завісою”.

Як зазначав речник МЗС Георгій Тихий, Україна не зацікавлена у тому, щоб "забирати" собі території РФ, у тому числі Курську область. Він підкреслив, що Київ хоче захистити своїх громадян, а операція ЗСУ не дає ворогу перекидати додаткові підрозділи на Схід та ускладнює йому логістику.