UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ використовує Запорізьку АЕС як склад боєприпасів — ЦНС

Центр також прокоментував візит МАГАТЕ на ЗАЕС.

Росіяни використовують Запорізьку АЕС як склад боєприпасів та пункт розміщення військових. За даними українського підпілля, ворог розмістив на станції до 1300 окупантів, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що на станції зафіксували розміщення підрозділу ОМОН “Ахмат-1” та СОБР “Агат”. Деякі окупанти маскуються та вдягають форму охорони станції, підкреслили у ЦНС. Своєю чергою технічні та підвальні приміщення станції росіяни використовують для зберігання боєприпасів різного виду. Також окупанти бояться десанту українських сил через Дніпро та заклали понад 20 мінних полів. 

Читайте також: Росіяни на окупованих територіях обмежують права тих, хто відмовляється від ворожого паспорта – ЦНС

"Зважаючи на проявлену люб’язність та обійми генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з російським керівництвом окупованої АЕС, уже й не дивно, що його команда в черговий раз не помітила значного скупчення російських військ та озброєння на території атомної електростанції", — прокоментували у ЦНС візит Гроссі на ЗАЕС.

Нагадаємо, на цьому тижні окупаційна адміністрація Запорізької АЕС не надала доступ делегації МАГАТЕ для огляду західної частини машинного залу. Фахівці описали ситуацію з ядерною та фізичною безпекою на станції як нестабільну.