UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ використовує старі радянські зразки озброєння на лимано-куп'янському напрямку

Євлаш розповів, які формування РФ воюють на цьому напрямку.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що війська РФ використовують стару техніку радянського зразка на лимано-куп'янському напрямку, інформує "Суспільне".

"На лимано-куп'янському напрямку фіксуємо різні зразки озброєння військових РФ, різні танки, нещодавно ми знищили там танки Т-90, "Сонцепьоки". Фіксується, що вони "затикають дірки", використовують радянські зразки озброєння, яким понад 60 років та мають бути вже списані", —  наголосив Євлаш.

Читайте також: Сирський: На бахмутському напрямку — важке просування, на куп'янському — наступ ворога, а на лиманський заходять нові сили РФ

За його словами, в окупантів є проблеми з особовим складом. На цьому напрямку, зазначив Євлаш, воюють добровольчі формування РФ такі, як: "Ведмеді, "Ветерани", "Рисі", "Вовки", "Еспаньйола", їхній склад налічує до тисячі військових. Між цими російськими угрупуваннями погана злагодженість. ЗСУ знищують ці групи окупантів.

Раніше Євлаш повідомляв, що російські окупанти створили ударний кулак біля населеного пункту Новоєгорівка на лимано-куп'янському напрямкуВін зауважив, що окупанти намагаються прорвати оборони ЗСУ на цій ділянці фронту, готуючи для цього штурмові загони.