UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ використовує ракети Х-55 без бойового заряду: Ігнат пояснив, для чого їх потрібно збивати

Окупанти застосовують такі ракети, щоб виснажити ППО в плані розосередження уваги.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що війська РФ під час ракетних ударів по території України використовують ракету Х-55, яка фактично є хибною ціллю, бо не несе бойового заряду. Такі ракети  летять по тій самій траєкторії, що й інші крилаті ракети, інформує Liga.net.

"Якщо це, як її називають, "пустишка" – у будь-якому випадку вона летить в якусь ціль. І навіть сама болванка (у ній є ракетне паливо й важить вона чимало) теж може влаштувати досить серйозні руйнування. Тому знищувати треба все, і ризикувати ніхто не буде. Порожня, з бойовою частиною або без бойової – тут без варіантів, її потрібно також знищувати", – наголосив речник.

За його словами, війська РФ використовують ракети Х-55, щоб випустити якнайбільше ракет для виснаження української ППО в плані розосередження уваги та витрат боєкомплекту зенітних керованих ракет.

Читайте також: Вчора ворог запустив по Україні лише одну ракету – Генштаб

Виконавчий директор компанії Raytheon Technologies Грег Гейс заявив, що Україна до кінця 2024 року отримає ще п’ять батарей системи протиповітряної оборони Patriot.