UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ відправляє на фронт оперативний резерв. Щоправда, раніше часу та неукомплектованим повністю — аналітики

В ISW вважають, що це дозволяє окупантам отримати лише незначну кількість додаткових сил. 

В Інституті вивчення війни США розповідають, що російське військове командування відправляє підрозділи окупантів з оперативного резерву на фронт недостатньо оснащеними та укомплектованими, аби штурми на сході України продовжувалися. В останньому звіті ISW сказано, що також причиною цього може бути обмеження російської оборонно-промислової бази. 

Раніше український військовий оглядач Костянтин Машовець розповідав про потенційні плани РФ сформувати 27-му мотострілецьку дивізію як оперативний резерв, аби відправити її надалі для підтримки окупаційних сил на торецькому та авдіївському напрямках. Як наслідок, на північний захід від Авдіївки відправили 433-й мотострілецький полк 27-ї мотострілецької дивізії, укомплектований деградованими залишками 21-ї мотострілецької бригади, а 506-й і 589-й мотострілецькі полки — в район Торецька.

До того ж перекидають ці підрозділи на поле бою значно раніше, ніж планувалося спочатку. Це свідчить, що росіяни відстають від запланованого графіку укомплектування та озброєння. Тож очевидно, що цей показник у них уже не на рівні 87%, на якому мав би бути. 

"Російські зусилля з розгортання збройних сил створюють незначну кількість додаткових сил, які не одразу відправляються на фронт як підкріплення для поступового створення оперативних резервів", — сказано у повідомленні ISW.

Читайте також: Втрати РФ на харківському напрямку складають 91% — речник угруповання "Харків"

Нагадаємо, експерт стверджує, що після перегрупування росіяни очікувано продовжили масивні наступальні дії на торецькому напрямку. На думку Богдана Мирошникова, вже невдовзі можливі лобові атаки на місто.