UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ виділяє 80 мільйонів рублів на заохочення лояльних до Кремля зарубіжних журналістів

Метою проєкту є заохочення журналістів за "об'єктивне висвітлення гуманітарних проєктів за російською участю".

Російська влада збирається виділити 80 мільйонів рублів на заохочення лояльних до Кремля та політики РФ закордонних журналістів. Про це пише "Медуза" з посиланням на видання "Агентство".

"Агентство" проаналізувало документи на сайті держзакупівель. Росспівробітництво у 2023-2024 роках витратить на проведення двох заходів для іноземних журналістів майже 80 мільйонів рублів – по 38,7 мільйона та 40 мільйонів, відповідно. "Агентство" пише, що йдеться про конкурс "Чесний погляд", який Росспівробітництво вперше провело у 2022 році.

Майже чверть від запланованої на захід цього року суми – 12,5 мільйона рублів – виділять на навчання журналістів, ще 9,5 мільйона рублів витратить на сувеніри, збір заявок та роботу журі. Церемонію нагородження учасників, яка відбудеться в Москві, оцінили в 11 мільйонів рублів.

Читайте також: "Пробиває нове дно журналістики": у МЗС України відреагували на недавній репортаж французького ЗМІ

Метою проєкту в документації зазначене заохочення журналістів за "об'єктивне висвітлення гуманітарних проєктів з російською участю" та трансляція "позитивного порядку денного для посилення впливу Росії".

Згідно з техзавданням, підрядник має поінформувати про конкурс журналістів із 79 держав – серед яких є США та країни ЄС. Призовий фонд становитиме 2,5 мільйона рублів.

Нагадаємо, редакція американського видання Wall Street Journal має переглянути підхід до своєї роботи, якщо не хоче зіткнутися з "наслідками", які торкнуться заарештованого журналіста Евана Гершковича. Про це повідомляє "РИА Новости" із посиланням на "джерело в Москві".