UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ сама відкрила скриньку Пандори: Костенко розповів про стратегічну ціль ЗСУ у Курській області

Росіяни самі стали ініціаторами наступу ЗСУ.

Україна проводить операцію в Курській області у відповідь на весняний наступ росіян на Харківщині. Її метою є перенесення бойових дій на територію Росії і відтягування ворожих сил із загрозливих напрямків.

Про це розповів секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, слова якого цитує NV.

Читайте також: Зеленський назвав цілі операції ЗСУ в Курській області

Костенко підкреслив, що росіяни самі ініціювали цей розвиток подій, коли почали наступ на Харків, намагаючись змінити хід війни, захопити Вовчанськ і створити так звану "санітарну зону", про яку говорив їхній президент Владімір Путін. За його словами, операція в Курській області є відповіддю на дії російських військ і частиною асиметричної стратегії, яку обрало українське військове керівництво.

На думку Костенка, ці події можуть мати значний вплив на подальший розвиток війни. Він зазначив, що українські сили успішно використали відкриті можливості, і цей успіх може бути лише початком більш масштабних операцій на інших напрямках у Росії.

"Ми побачимо, як ця операція розвиватиметься, але вже зараз можна говорити про її успішність. Росіяни самі відкрили скриньку Пандори. Наше стратегічне завдання – поступово переносити бойові дії на територію Росії, змушуючи її реагувати на тих напрямках, де вона найменш захищена", — підсумував Костенко.

Читайте також: Парламентар і військовий Костенко розповів про реакцію росіян на українських воїнів у Курській області

Нагадаємо, як пише CNN, наступ України на території Росії демонструє західним союзникам, що Київ може виграти війну.