UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ продовжила атакувати Одещину, цього разу під ударом портова інфраструктура. Є постраждалі

В ОК «Південь» розповіли наслідки нічного обстрілу.

Росіяни котру ніч поспіль продовжили атакувати Одеську область з повітря. Зокрема, в ніч на 24 липня ворог направив на регіон дрони Shahed-136, повідомили в оперативному командуванні «Південь». На жаль, не минулося без постраждалих.

«Цієї ночі майже 4-х годинну атаку дронами Shahed-136 було спрямовано по портовій інфраструктурі Дунаю. Три дрони знищено силами протиповітряної оборони», – зазначили в ОК «Південь».

Внаслідок влучань ворожих БпЛА зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів. Крім того, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа. Вогонь оперативно загасили.

«Попередньо відомо про чотирьох постраждалих працівників порту, але інформація ще уточнюється», – додали в оперативному командуванні півдня.

Читайте також: В Ізмаїльському районі Одеської області пролунали вибухи

Нагадаємо, вночі 23 липня росіяни вдарили по Одещині щонайменше п’ятьма видами ракет всіх видів базування.  За даними поліції, внаслідок обстрілу одна людина загинула, ще 22 – дістали поранення. Серед поранених четверо дітей. У місті пошкоджено понад 40 будівель, серед яких Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Чому Одеса така важлива для України у війні з Росією пояснили у виданні The New York Times.