UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ передислокувала сили з інших ділянок фронту, щоб замінити виснажені підрозділи навколо Роботиного — британська розвідка

Ці передислокації, ймовірно, обмежують здатність росіян проводити власні наступальні операції в інших районах. 

Підрозділи Збройних сил України просунулися вглиб багатошарової лінії російської оборони на схід від села Роботине. Українські мотопіхотні підрозділи продовжують поступове тактичне просування проти російських позицій і виснажують сили РФ у цьому районі, повідомляє Міноборони Британії. 

Українські війська також продовжують тиснути на російські позиції на південь від Бахмута, поступово просуваючись вперед на ділянці між Кліщіївкою та Андріївкою.

Читайте також: Зі звільненого Роботиного евакуювали усіх цивільних через постійні російські обстріли - ОВА

“Дуже ймовірно, що Росія передислокувала сили з інших ділянок фронту, щоб замінити виснажені підрозділи навколо Роботиного. Ці передислокації, ймовірно, обмежують здатність РФ проводити власні наступальні операції на інших ділянках фронту.

Передислокація також з великою ймовірністю свідчить про тиск на їхні оборонні рубежі, особливо навколо Роботиного”, - заявили в Міноборони Британії. 

Читайте також: Сили оборони мають успіхи в районі Роботиного та Бахмуту – Генштаб

Раніше повідомлялося, що 22 серпня воїни 47 ОМБр з боями увійшли до Роботиного та організували евакуацію мирних мешканців.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр офіційно заявила, що Сили оборони звільнили стратегічно важливе село Роботине на заході Запорізької області.