UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ не має угруповання, яке було б готове до масштабного наступу в Чернігівській та Сумській областях – речник ОТУВ «Сіверськ»

Вадим Мисник розповів про тактику росіян.

Наслідки одного з обстрілів Сумщини

Наслідки одного з обстрілів Сумщини

Росіяни не мають такого угруповання біля кордонів Чернігівської та Сумської областей, яке б було готове до масштабних наступальних дій, запевнив речник ОТУВ «Сіверськ» Вадим Мисник в коментарі «РБК-Україна». Він розповів, що тактика ворога в районі цих областей залишається незмінною.

Так, за словами Мисника, росіяни активно застосовують свої диверсійно-розвідувальні групи, для яких у Сумській області сприятливий ландшафт. Крім того, окупанти продовжують обстрілювати населені пункти вздовж всієї лінії прикордоння.

Читайте також: У РФ нема сил, аби просунутися вглиб України з сумського напрямку, але ДРГ там активізувалися – Демченко

«Явної концентрації на конкретній ділянці, що є однією з ознак підготовки наступальних дій там, не фіксується. Крім того, поряд з кордонами немає такого угрупування, яке може бути готове длВая здійснення масштабних наступальних дій ворогом. Ці сили наразі розосереджені. Водночас у противника там є єдине командування – УВ «Север», – зазначив Мисник.

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов спрогнозував, що РФ може розпочати наступ у Сумській області. Речник оперативно-тактичного угруповання військ «Сіверськ»  Вадим Мисник зазначив, що нині Збройні Сили України не фіксують ударного  угруповання військ ворога на сумському напрямку.