UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ може зменшити число ударів по енергетиці, але посилити атаки на інші важливі об’єкти – Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ назвав ймовірні нові цілі росіян.

Російським окупантам не вдалося створити блекаут на території України протягом зими, тому на весняному й літньому етапах війни вони можуть знизити інтенсивність ударів по енергетичних об’єктах держави, переключившись на транспортну інфраструктуру або гідротехнічні споруди. Таке припущення зробив прессекретар Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат у інтерв'ю NV.

Він зазначив, що наша енергетика вже пристосувалася до ворожих масованих ракетних обстрілів шляхом швидкої мобілізації бригад і відновлення пошкоджень. До того ж, зі збільшення світлового дня споживання стає меншим.

"Ворог побачив, що цілі не досягнуто, тому, можливо, буде зменшення атак по об'єктах енергетичної інфраструктури", – сказав Ігнат.

Водночас, речник вважає, що українським військовим варто готуватися до атак РФ на інші важливі об'єкти. Цілями агресора можуть стати транспортна інфраструктура чи гідротехнічні споруди.

Читайте також: Війська РФ змінили тактику ракетних ударів — Повітряні сили

На думку Ігната, Повітряні сили мають зміцнюватися, а також очікувати якнайшвидшого повернення військових з тренувань і прибуття нових засобів протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема зенітних ракетних комплексів SAMP/T і Patriot. 

"Це (засоби ППО – ред.) саме те, що нам потрібно проти балістики та окремих видів крилатих ракет, таких як Х-22. І захищати ними пріоритетні напрямки від ударів, зокрема, балістичними ракетами", – пояснив військовий.

Загалом, Ігнат припускає, що навесні та влітку в питанні бойових дій в Україні “нічого не зміниться”. Він нагадав, як наша держава вже проходила через періоди війни цих пір року у 2022-му.

Тим не менш, на його думку, у РФ виникнуть проблеми з особовим складом, оскільки навчання мобілізованих потребує часу, а втрати загарбників за місяць можна порівняти з чисельністю збройних сил середньої країни Європи.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що від росіян можна очікувати декілька хвиль ракетних атак впродовж 23 та 24 лютого.